Hozzávalók:
250 g csiperkegomba
1,5 l víz
kevés kakukkfű
3 dkg vaj
6 dkg liszt
só, bors
2,5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A gombákat megpucoljuk és felszeleteljük őket. A gomba kétharmadát a vízzel feltesszük főni. Amikor már kezd forrni a víz, akkor beledobjuk a kakukkfüvet és körülbelül 20 percig főzzük. Ezt követően vegyük ki a kakukkfüvet.
A levest vegyük le a tűzről és egy botmixer segítségével pürésítjük, majd visszarakjuk a levest a tűzre és felforraljuk. Közben a kevés vajat felhevítjük és a maradék gombát puhára pároljuk benne.
A lisztet keverjük el egy kevés vízzel és öntsük bele a levesbe, vele együtt a gombát is. Sózzuk és borsozzuk, majd a tejszínt is belekeverjük. Ezután már csak néhány percig forraljuk és már kész is.