Hozzávalók:
250 g gnocchi
3 evőkanál olívaolaj
2 szelet vastag szalonna
fél hagyma
1 kis fej saláta
só, bors
250 g koktélparadicsom
50 g parmezán
2 evőkanál friss petrezselyem
Elkészítés:
Első lépésként a bacont kockázzuk fel, majd a forró olívaolajon pirítsuk ropogósra. Közben a hagymát vágjuk apróra, majd adjuk a megpirult szalonnához. Ha szépen megpuhult a hagyma, mehet bele a felszeletelt saláta. Szórjuk meg sóval és borssal, addig főzzük, míg megfonnyad a saláta.
Közben a gnocchit forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a baconös részhez adjuk. Alaposan összeforgatjuk az egészet és a főzővízből egy keveset hozzáadunk. Ezt követően mehet bele a félbe vágott paradicsomok, a reszelt parmezán és az apróra vágott petrezselyem. Alaposan összeforgatjuk, picit melegítjük. Frissen tálaljuk.