34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Gnocchi saláta

2016. szeptember 22.
5.3671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy igen egyszerű és praktikus tésztás saláta receptet mutatunk, melyet egyszerűen össze lehet dobni és egészséges is, ha például édesburgonyából készült gnocchit használunk.


Hozzávalók:
250 g gnocchi
3 evőkanál olívaolaj
2 szelet vastag szalonna
fél hagyma
1 kis fej saláta
só, bors
250 g koktélparadicsom
50 g parmezán
2 evőkanál friss petrezselyem

Elkészítés:
Első lépésként a bacont kockázzuk fel, majd a forró olívaolajon pirítsuk ropogósra. Közben a hagymát vágjuk apróra, majd adjuk a megpirult szalonnához. Ha szépen megpuhult a hagyma, mehet bele a felszeletelt saláta. Szórjuk meg sóval és borssal, addig főzzük, míg megfonnyad a saláta.

Közben a gnocchit forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a baconös részhez adjuk. Alaposan összeforgatjuk az egészet és a főzővízből egy keveset hozzáadunk. Ezt követően mehet bele a félbe vágott paradicsomok, a reszelt parmezán és az apróra vágott petrezselyem. Alaposan összeforgatjuk, picit melegítjük. Frissen tálaljuk.
3 hozzászólás

eperjam

8 éve, 5 hónapja és 26 napja

Nem egy hagyományos tésztasaláta az biztos.

válasz erre

zitucska

8 éve, 5 hónapja és 26 napja

Finom íze lehet, tök egyszerű.

válasz erre

Pocok

8 éve, 5 hónapja és 27 napja

Nem nekem való kaja az biztos.

válasz erre