Hozzávalók:
300 g gnocchi
1 evőkanál olívaolaj
150 g pancetta
4 gerezd fokhagyma
1 egész tojás + 1 tojássárgája
80 g parmezán sajt
1 dl tésztavíz
só
Elkészítés:
A gnocchit főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le. A szalonnát vágjuk össze apró kockákra és kevés olajon kezdjük el megsütni. Ha szépen megpirult, adjuk hozzá a fokhagymát és néhány perc múlva vegyük ki a őket a serpenyőből és tegyük bele a gnocchit. Pirítsuk meg a tésztát is. A tojásokat keverjük el a reszelt sajttal, majd adjunk hozzá kevés tésztavizet.
Ezt a tojásos keveréket adjuk a tésztához, amit már levettünk a tűzhelyről. Gyors mozdulatokkal elkeverjük, nem szabad hagyni, hogy rántotta legyen a tojásból. Szép krémesnek kell lennie. Végül mehet hozzá a szalonna és a fokhagyma.