12 °C
borús égbolt
2025. május 05., hétfő
Györgyi

Gluténmentes sütőtökvaj

2016. szeptember 08.
5.7761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper finom és egyben egészséges, gluténmentes vaj, melyet sütőtök hozzáadásával készíthetünk el. Friss croissant-hoz vagy bármilyen más kenyérfélhez egyszerűen tökéletes. Biztosan a család kedvence lesz.


Hozzávalók:
800 g tökpüré
2 dl almalé
200 g barna cukor
2 teáskanál vanília-kivonat
2 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőtök fűszer
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál szerecsendió

Elkészítés:
Egy nagyobb lábosba tegyük bele a pürét, az almalét és a többi hozzávalót. Kezdjük el nagy lángon főzni, ha már elkezd forrni, akkor vegyük takarékra a lángot és főzzük így 30-40 percig. Ha már jól besűrűsödött a krém, akkor levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.

Végül a kihűlt vajat üvegekbe tesszük és bármikor fogyaszthatjuk.
3 hozzászólás

Pillangó

9 éve, 4 hónapja és 23 napja

Ez nagyon tetszik, végre egy gluténmentes finomság.

válasz erre

kalifa

9 éve, 4 hónapja és 24 napja

Uhhh de szupi mosolygó smiley

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 4 hónapja és 24 napja

Egészen izgalmasnak hangzik.

válasz erre