Hozzávalók:
100 g étcsokoládé
100 g mandulaliszt
35 g xilit kristálycukor
90 g vaj
3 db tojás
20 ml kávé
Elkészítés:
Első lépésként megolvasztjuk a csokoládét víz gőz felett, hozzáadjuk a vajat és a kávét is. Míg a csoki olvad, addig a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.
A másik tálban a tojássárgákat a xilittel habosra keverünk. A megolvatt csokihoz adjuk a tojássárgát, majd a mandulalisztet és végül óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. Egy kisebb átmérőjű tortaformába töltjük a masszánkat és előmelegített sütőben 175 fokon 30 percig sütjük.
Végül kakaóporral és csokoládéforgáccsal megszórva tálaljuk a kissé krémes édességet.