4 °C
tiszta égbolt
2025. március 20., csütörtök
Klaudia

Gluténmentes grissini

2015. október 27.
2.4311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A grissinit biztosan sokatok ismeri az olasz konyhából. Ezt a ropogtatni valót előételként és mártogatósként is szokták fogyasztani. Ma az "egészséges" gluténmentes változatát mutatjuk meg.


Hozzávalók:
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
fél mokkáskanál só
oregánó vagy más zöld fűszer
50-60 ml víz
1 mokkáskanál sütőpor
160 g gluténmentes lisztkeverék

Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze az olajat, a sót, a lisztet, a fűszert és a sütőport, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. Ha már teljesen összeállt a tésztánk, akkor kisebb darabokat tépkedünk le belőle, melyekből aztán hosszú pálcikákat formázunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pálcikákat és előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
3 hozzászólás

Linda

10 éve, 2 hónapja és 15 napja

Nagyon szeretem mosolygó smiley sajttal és sonkával.

válasz erre

Edit90

10 éve, 2 hónapja és 15 napja

Ezt annak érdemes enni aki érzékeny a gluténre. Én maradok a klasszikusnál.

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 2 hónapja és 15 napja

Grissinit szeretem mosolygó smiley Szoktam is venni

válasz erre