Gianni Annoni így vall a könyv elején:
Vallom, hogy az étkezés, az étel elkészítése szentség, tiszta megnyilvánulása a szeretetnek, a szívvel-lélekkel történő adni akarásnak. Ebben a túldigitalizált és információs zajzuhatagtól hangos világban az étkezés a megnyugvás, a lelassulás, az összetartó erő szerepét is betölti. Az asztalnál újra értelmet nyer az idő és az egymásra figyelés fontossága.
Gianni sok évvel ezelőtt érkezett Budapestre, és valósította meg álmát a Pomo D'Oro étteremmel. Legújabb könyvében mesél az első nehézségekről, a csapat összeállításáról és annak összekovácsolásáról és arról, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie éttermének a mindennapokban. A vallomások között néhány igazi olasz receptet is bemutat, melyek még jobban bemutatják az olasz életérzést, az olasz gasztronómiát.
A recepteket természetesen lenyűgöző fotókkal is illusztrálta a szerző. Ha Te is kíváncsi vagy Gianni olasz élterezésere, akkor szerezd be minél előbb az Olaszul l'enni jó című könyvét. (Kossuth Kiadó, 6 990,-)