15 °C
borús égbolt
2025. május 09., péntek
Gergely

Gianni Annoni: Olaszul l'enni jó - könyvajánló

2017. január 09.
10.3291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Még az ünnepek előtt jelent meg hazánk egyik leghíresebb olaszának könyve, az Olaszul l'enni jó, mely nem csak egy szakácskönyv, hanem egy vallomás is egyben, ugyanis a könyvben elmeséli azt a hosszú és rögös utat, amely egy olasz kisvárosból Budapest belvárosába, egy sikeres és jól működő étteremhez vezetett, miközben beavat minket egy étterem működésének rejtelmeibe is.


Gianni Annoni így vall a könyv elején:
Vallom, hogy az étkezés legfontosabb szerepe és feladata manapság, a 21. században újra ugyanaz, mint ami évszázadokkal ezelőtt volt, csak éppen valahogy elfelejtettük. Nevezetesen, hogy összehozzon minket, embereket, hogy összehozza, egy asztalhoz ültesse újra a családokat, barátokat.

Vallom, hogy az étkezés, az étel elkészítése szentség, tiszta megnyilvánulása a szeretetnek, a szívvel-lélekkel történő adni akarásnak. Ebben a túldigitalizált és információs zajzuhatagtól hangos világban az étkezés a megnyugvás, a lelassulás, az összetartó erő szerepét is betölti. Az asztalnál újra értelmet nyer az idő és az egymásra figyelés fontossága.


Gianni sok évvel ezelőtt érkezett Budapestre, és valósította meg álmát a Pomo D'Oro étteremmel. Legújabb könyvében mesél az első nehézségekről, a csapat összeállításáról és annak összekovácsolásáról és arról, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie éttermének a mindennapokban. A vallomások között néhány igazi olasz receptet is bemutat, melyek még jobban bemutatják az olasz életérzést, az olasz gasztronómiát.

A recepteket természetesen lenyűgöző fotókkal is illusztrálta a szerző. Ha Te is kíváncsi vagy Gianni olasz élterezésere, akkor szerezd be minél előbb az Olaszul l'enni jó című könyvét. (Kossuth Kiadó, 6 990,-)
1 hozzászólás

becky

9 éve, 17 napja

Jól kinőtte magát ez a Gianni. Celeb volt majd rendes vendéglátós lett.

válasz erre