25 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Gesztenyés-csokis kekszek

2016. március 22.
2.8511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár már nincs gesztenye szezon, mégis néha megkívánja az ember. Ilyenkor érdemes kipróbálni az alábbi receptet, mely könnyen elkészíthető és a gyerekek is imádni fogják, sőt akár ők is elkészíthetik.
 


Hozzávalók:
100 g finom zabpehely
100 g teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
160 g gesztenyemassza
100 g vaj
1 db M-es tojás
100 g méz
50 g étcsokoládé
2 g szódabikarbóna
csipet só

Elkészítés:
A zabpelyhet, a lisztet keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a kiolvasztott gesztenyemasszát, a megolvasztott vajat és a tojást. Keverjük össze, közben csurgassuk bele a mézet és szórjuk bele a szódabikarbónát, a sót és a csokit darabokban. Jól dolgozzuk össze a masszát.

Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt és kanállal adagoljuk ki a kekszeket. Nyomkodjuk le őket, hogy tallérokat kapjunk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt készen is lesznek a kekszek.
3 hozzászólás

Edit90

10 éve, 1 napja

Jók ezek a kekszek. Egyszerű megcsinálni.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 2 napja

Ennek nehezen állnék ellen. mosolygó smiley

válasz erre

monyó

10 éve, 2 napja

Hmmm ilyen verzióban még nem kóstoltam. Fincsi lehet.

válasz erre