33 °C
borús égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Gesztenyés-csokis kekszek

2016. március 22.
2.8541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár már nincs gesztenye szezon, mégis néha megkívánja az ember. Ilyenkor érdemes kipróbálni az alábbi receptet, mely könnyen elkészíthető és a gyerekek is imádni fogják, sőt akár ők is elkészíthetik.
 


Hozzávalók:
100 g finom zabpehely
100 g teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
160 g gesztenyemassza
100 g vaj
1 db M-es tojás
100 g méz
50 g étcsokoládé
2 g szódabikarbóna
csipet só

Elkészítés:
A zabpelyhet, a lisztet keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a kiolvasztott gesztenyemasszát, a megolvasztott vajat és a tojást. Keverjük össze, közben csurgassuk bele a mézet és szórjuk bele a szódabikarbónát, a sót és a csokit darabokban. Jól dolgozzuk össze a masszát.

Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt és kanállal adagoljuk ki a kekszeket. Nyomkodjuk le őket, hogy tallérokat kapjunk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt készen is lesznek a kekszek.
3 hozzászólás

Edit90

10 éve, 25 napja

Jók ezek a kekszek. Egyszerű megcsinálni.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 25 napja

Ennek nehezen állnék ellen. mosolygó smiley

válasz erre

monyó

10 éve, 26 napja

Hmmm ilyen verzióban még nem kóstoltam. Fincsi lehet.

válasz erre