22 °C
borús égbolt
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Gesztenyés latte

2020. október 30.
18.8471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a kávét kedvelőeknek lesz igazán érdekes, ugyanis egy őszies gesztenyés latte receptet mutatunk. Nem kell hozzá sok minden, de iszonyatosan ízletes.
 


Hozzávalók:
2 adag eszpresszó
4 teáskanál gesztenyemassza
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
1 teáskanál fahéj
méz ízlés szerint
pici rum

Elkészítés:
Első lépésként főzzük le a két adag kávét. A tejet forraljuk fel a vaníliás cukorral, majd egy tejhabosítóval habosítsuk fel. A gesztenyét alaposan törjük össze egy villával, adjuk hozzá ízlés szerint mézet és a fahéjat, majd kisebb adagokba dolgozzuk hozzá a kávéhoz.

Ízlés szerint pici rumot vagy rum aromát adjunk még hozzá, végül pedig óvatosan öntsük fel a tejhabbal, hogy szép réteges legyen.
nincs még hozzászólás