13 °C
borús égbolt
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Gesztenyés kuglóf

2020. november 21.
102.0781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és ízletes kuglóf, melyet akár az ünnepekre is elkészíthetünk. A gesztenye igazi karácsonyi íz, csokoládéval is megbolondíthatjuk.


Hozzávalók:
400 g gesztenyemassza
100 g cukor
100 g vaj
100 g liszt
4 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
kevés rumaroma

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgákat keverjük el alaposan a cukorral, vaníliás cukorral, a vajjal, majd az átnyomott gesztenyével és a rumaromával. Óvatosan keverjük ehhez a felvert tojáshabot, majd a lisztet és a sütőport is.

Egy kuglóf formát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd ebbe tegyük a masszát. Végül 170 fokra felmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük a kuglófot. Miután kihűlt, szórjuk meg porcukorral vagy egy kis olvasztott csokoládéval.
nincs még hozzászólás