Hozzávalók:
400 g gesztenyemassza
100 g cukor
100 g vaj
100 g liszt
4 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
kevés rumaroma
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgákat keverjük el alaposan a cukorral, vaníliás cukorral, a vajjal, majd az átnyomott gesztenyével és a rumaromával. Óvatosan keverjük ehhez a felvert tojáshabot, majd a lisztet és a sütőport is.
Egy kuglóf formát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd ebbe tegyük a masszát. Végül 170 fokra felmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük a kuglófot. Miután kihűlt, szórjuk meg porcukorral vagy egy kis olvasztott csokoládéval.