Hozzávalók:
500 g liszt
250 g margarin
150 g méz
100 ml tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
250 g gesztenyemassza
100 g porcukor
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál rum
50 g margarin
1 kávéskanál vanília eszencia
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a tésztát. Ehhez egy tálba szórjuk a lisztet és hozzáadjuk a mézet, a kissé megolvasztott margarint, a tejet és a szódabikarbónát. Jól összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
A gesztenyemasszát egy villával nyomkodjuk szét, majd adjuk hozzá a vanília kivonatot, a cukrot, a rumot, az olvasztott margarint és a fahéjat. Dolgozzuk össze a masszát.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát és nyújtsuk ki téglalap alakúra. Kenjük meg a gesztenyemasszával, majd tekerjük fel. 1-2 cm vastagságúra szeleteljük fel és tegyük tepsire. Megszórhatjuk egy kevés reszelt mandulával a csigákat. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük a csigákat.
Tipp: 17 percnél kevés margarin és tej keverékével locsoljuk meg a csigákat, így még puhábbak lesznek.