9 °C
borús égbolt
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Gesztenyés burgonyapüré

2016. november 27.
10.1531
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A gesztenye a szezon egyik legjobb étele, ugyanis nem csak desszertként lehet fogyasztani, hanem a főételekbe is bele lehet csempészni. Mai receptünk egy köret, melyben a burgonya és a gesztenye találkozik egymással.


Hozzávalók:
400 g burgonya
100 g gesztenyepüré
4-5 dl tej
200-250 g vaj


Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük fel főni egy lábosban bő, sós vízben. Hagyjuk teljesen puhára főzni, majd szűrjük le és törjük össze egy burgonyanyomóval. Adjuk hozzá a kiolvasztott gesztenyepürét és a tejet, majd forraljuk össze az egészet.

Pici sóval lehet még ízesíteni. Végül levesszük a tűzről és a forró pürébe belekeverjük a vajat alaposan. Érdemes pici sült hagymát is belekeverni, úgy még finomabb lesz az íze.
3 hozzászólás

Minoni

8 éve, 5 hónapja és 18 napja

Érdekesen hangzik.

válasz erre

eperjam

8 éve, 5 hónapja és 19 napja

Karácsonykor lehet kipróbálom. Vagy még előtte letesztelem röhögő smiley

válasz erre

moni1294

8 éve, 5 hónapja és 19 napja

Gesztenyés krumplit nem ettem.

válasz erre