15 °C
borús égbolt
2025. május 14., szerda
Bonifác

Gesztenyés tiramisu

2023. december 14.
72.7321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető karácsonyi édesség, amit biztosan mindenki szeretni fog. Ha unod a klasszikus tiramisu receptet, akkor dobd fel egy kis gesztenyével, ettől igazán ünnepi lesz és hamar el is készíthető.


Hozzávalók:
200 g gesztenyepüré
350 g mascarpone
4 db tojássárgája
4 evőkanál cukor
kávé
ízlés szerint rumaroma vagy igazi rum
2 csomag babapiskóta

Elkészítés:
A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd ehhez hozzáadjuk a gesztenyepürét és a mascarponet, majd alaposan elkeverjük. A kávét és a rumot elkeverjük, majd ebben megforgatjuk a piskótákat és elkezdjük egy tál alját kirakni. Ezután megkenjük a krém egy részével, majd jöhet újabb sor piskóta.

Jöhet egy újabb adag krém, végül jól behűtjük a tiramisut. Ízlés szerint lehet tálalni kakaóporral megszórva vagy akár gesztenyepürét is lehet rá szórni.
1 hozzászólás

zitucska

1 éve, 6 hónapja és 12 napja

Ez jól hangzik, szeretem a gesztenyés édességeket.

válasz erre