14 °C
tiszta égbolt
2025. április 26., szombat
Ervin

Gesztenyés fatörzs torta

2023. november 20.
76.7871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes karácsonyi sütemény, hiszen már alig van négy hét az ünnepekig. Ha szeretnénk egy könnyen elkészíthető gesztenyés desszertet karácsonyra, akkor érdemes kipróbálni a fatörzs receptünket.


Hozzávalók:
7 db tojás
140 g cukor
160 g liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csipet só
250 g mascarpone
2 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
250 g gesztenyemassza
1,5 dl habtejszín
150 g tejcsokoládé
15 g vaj

Elkészítés:
Először a piskótát készítjük el. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját felverjük a cukor negyedével, egészen fehéredésig. Ezután a fehérjét is kemény habbá verjük a maradék cukorral. A két felvert tojást óvatosan összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sót. A tésztát egy nagyobb tepsibe elegyengetjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Még forrón feltekerjük és hagyjuk úgy kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A hideg tejszínt habbá verjük a mascarponéval és a cukorral, majd a gesztenyét is belekeverjük. A külső csokikérmhez a másik adag tejszínt felforraljuk, beleszórjuk a csokoládét, valamint a vajat és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tésztát kenjük meg a gesztenyés masszával, majd tekerjük fel és vágjuk le egy részét, hogy elkészítsük a fatörzs formát. A csokikrémet verjük fel és kenjük meg vele a tortánkat. Jól behűtve lehet tálalni.
2 hozzászólás

Kicsilány06

1 éve, 6 hónapja és 18 napja

Hú ez de jól néz ki!

válasz erre

Gizus

1 éve, 6 hónapja és 18 napja

Nagy kedvencem a sima fatörzs.

válasz erre