24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Gesztenyepuding

2016. október 25.
10.0771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Gesztenyeszezon van, így ma egy szuper egyszerű gesztenyés desszert receptjét mutatjuk meg. A gesztenyepuding könnyen elkészíthető étel, nem kell hozzá túl sok minden. Érdemes habbal fogyasztani.
 


Hozzávalók:
500 ml tej
250 g gesztenyemassza
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál méz

Elkészítés:
A tejet, a pudingport és a gesztenyét összekeverjük, majd elkezdjük lassan főzni. Folyamatosan kell kevergetni, nehogy csomósodjon. Közben keverjük bele a mézet és addig főzzük, míg besűrűsödik a krém.

Hagyjuk picit hűlni és öntsük poharakba. Érdemes a tetejét fóliával lefedni úgy, hogy hozzáérjen a krémhez, ugyanis így elkerülhető a ráncosodás. Végül behűtjük és tejszínhabbal vagy gyümölcsökkel tálaljuk.
3 hozzászólás

bababum

9 éve, 5 hónapja és 3 napja

Kicsit fura nekem a gesztenye pudingként.

válasz erre

moni1294

9 éve, 5 hónapja és 4 napja

Gesztenye miatt jó íze lehet.

válasz erre

Lili

9 éve, 5 hónapja és 4 napja

Sült gesztenyét nagyon szeretem, meg a gesztenyét is, de pudingként még nem ettem.

válasz erre