29 °C
szórványos felhőzet
2025. június 27., péntek
László

Gazpacho leves

2014. május 29.
2.8441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazi nyári leves, mely Spanyolországból származik. A gazpacho hasonlít a mi paradicsomlevesünkre, azonban ebben a levesben tészta helyett finom zöldségek vannak. Fogyókúra idején szintén fogyasztható, de mértékkel.
 


Hozzávalók:
40 dkg érett paradicsom
1 db zöldpaprika vagy kaliforniai paprika
1 db közepes uborka
1 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál borecet
2-3 evőkanál olívaolaj
7 dl hideg víz
1 szikkadt zsemle vagy kenyérszelet
3 dkg sütőmargarin

Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, majd a paradicsomot leforrázzuk, így könnyen eltávolíthatjuk a héját. A paprikát, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldségek negyedét félrerakjuk, a többit egy turmixgéppel pépesítjük.

A pépet felöntjük a hideg vízzel, majd ízesítjük a levest a borecettel, a fokhagymával és az olívaolajjal. Megkóstoljuk és aki igényli, az sóval, borssal tovább ízesíthet.

Miután jól összekevertük a levest, lefedve néhány órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor a zsemlét vagy a kenyeret kockákra vágjuk és a margarinon megpirítjuk. Tányérokba szedünk a levesből és a félretett zöldségekkel, valamint a pirított kenyérrel megszórjuk.
4 hozzászólás

Sonci

12 éve, 14 napja

Csodásan néz ki! Nyami!mosolygó smiley

válasz erre

Lili

12 éve, 14 napja

Ez tényleg nem hízlalós és nagyon finomnak tűnik! Ki fogom próbálni mindenképpen!

válasz erre

Mariann

12 éve, 14 napja

Csak ajánlani tudom! mosolygó smiley Isteni leves. Nyáron főleg.

válasz erre

Linda

12 éve, 14 napja

Na ezt biztosan elkészítem. mosolygó smiley Még sosem ettem, de nagyon jól néz ki.

válasz erre