15 °C
borús égbolt
2024. április 13., szombat
Ida

Gazpacho leves

2014. május 29.
2.6161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazi nyári leves, mely Spanyolországból származik. A gazpacho hasonlít a mi paradicsomlevesünkre, azonban ebben a levesben tészta helyett finom zöldségek vannak. Fogyókúra idején szintén fogyasztható, de mértékkel.


Hozzávalók:
40 dkg érett paradicsom
1 db zöldpaprika vagy kaliforniai paprika
1 db közepes uborka
1 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál borecet
2-3 evőkanál olívaolaj
7 dl hideg víz
1 szikkadt zsemle vagy kenyérszelet
3 dkg sütőmargarin

Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, majd a paradicsomot leforrázzuk, így könnyen eltávolíthatjuk a héját. A paprikát, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldségek negyedét félrerakjuk, a többit egy turmixgéppel pépesítjük.

A pépet felöntjük a hideg vízzel, majd ízesítjük a levest a borecettel, a fokhagymával és az olívaolajjal. Megkóstoljuk és aki igényli, az sóval, borssal tovább ízesíthet.

Miután jól összekevertük a levest, lefedve néhány órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor a zsemlét vagy a kenyeret kockákra vágjuk és a margarinon megpirítjuk. Tányérokba szedünk a levesből és a félretett zöldségekkel, valamint a pirított kenyérrel megszórjuk.
4 hozzászólás

Sonci

10 éve, 8 hónapja és 22 napja

Csodásan néz ki! Nyami!mosolygó smiley

válasz erre

Lili

10 éve, 8 hónapja és 22 napja

Ez tényleg nem hízlalós és nagyon finomnak tűnik! Ki fogom próbálni mindenképpen!

válasz erre

Mariann

10 éve, 8 hónapja és 22 napja

Csak ajánlani tudom! mosolygó smiley Isteni leves. Nyáron főleg.

válasz erre

Linda

10 éve, 8 hónapja és 22 napja

Na ezt biztosan elkészítem. mosolygó smiley Még sosem ettem, de nagyon jól néz ki.

válasz erre