7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Zöldborsós rizottó

2022. június 04.
62.6071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper ebéd ötlet, melyet önmagában is lehet fogyasztani, de érdemes hozzá sütni egy kis csirkét vagy lazacot. Nem túl könnyű elkészíteni, de a végeredményért megéri időt tölteni vele.


Hozzávalók:
250 g zöldborsó
4 dl zöldségleves alaplé
1 szál újhagyma
1 fej salottahagyma
5 evőkanál olívaolaj
160 g rizottó rizs
0,5 dl száraz fehérbor
50 g reszelt parmezán
25 g hideg vaj
só, bors
2 evőkanál citromlé
néhány szál friss borsócsíra

Elkészítés:
A borsót enyhén sós forrásban lévő vízbe dobjuk és főzzük 2-3 percig, majd leszűrjük és hideg vízbe tesszük. A borsóból 50 g tegyünk félre, a többi pürésítsük le 0,5 dl alaplében. A hagymát vágjuk apróra, a zöldhagyma fehér részét szintén apróra vágjuk, a zöld részét karikákra és félre tesszük. Kevés olajon elkezdjük a két hagymát párolni.

Ha üveges, akkor mehet hozzá a rizs és 2 percig pirítjuk a hagymával. Ezt követően felöntjük a borral és egy kevés alaplével, hogy éppen ellepje. Közepes lángon elkezdjük főzni a rizst. Amikor kezd elfogyni alóla az alaplé, akkor pótoljuk.

Ha elfogyott minden alaplé, a rizs már puha, akkor mehet hozzá a vaj, a reszelt parmezán és a borsós alaplé is. Összeforgatjuk, majd az egész borsókat is hozzákeverjük. Megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal és citromlével.

Végül friss borsócsírával tálaljuk
1 hozzászólás

krisztike

2 éve, 12 napja

Ez finom lehet.

válasz erre