13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Újévi lencsefőzelék

2014. január 01.
2.6571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Hogy 2014-ben is szerencsénk legyen, és bőség a családban, kötelező a lencsefőzelék fogyasztása, ezért most megtudhatjátok, hogyan is készítsétek el, ezt az egyszerű ételt.


Hozzávalók:
250 g lencse
1 db vöröshagyma
só, bors
babérlevél
egy kevés olívaolaj
2 evőkanál liszt
kevés ecet

Elkészítés:
A lencsét főzés előtt áztassuk be vízbe, hogy megpuhuljon, majd öntsük le róla a vizet. A hagymát vágjuk fel apróra és egy lábosba tegyük bele a lencsével együtt. Tegyünk hozzá annyi vizet, hogy kétujjnyira ellepje. Sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a babérlevelet is, és közepes lángon puhára főzzük.

Főzés közben egy barnás hab keletkezik, ezt egy szűrő segítségével szedjük le. Készítsük el a rántást. Kevés olajon a lisztet megpirítjuk és a lencséhez adjuk. Kevergessük, hogy jó sűrű, főzelék állagú legyen. Egy kevés ecetet adjunk még hozzá és kész is a lencsefőzelékünk.

Ha maradt egy kis malacsült, akkor tegyünk a főzelék mellé belőle, vagy virslit pirítsunk meg és azzal tálaljuk a lencsét.
6 hozzászólás

Sonci

11 éve, 2 hónapja és 2 napja

quintipor írta:
Lehet, hogy azért nincs pénzem, mert nem eszem lencsét?
Ez a kérdés bennem is felmerült!röhögő smiley

válasz erre

quintipor

11 éve, 2 hónapja és 2 napja

Lehet, hogy azért nincs pénzem, mert nem eszem lencsét?

válasz erre

Sandy

11 éve, 2 hónapja és 9 napja

leoni írta:
Ma ezt ettem én is! Egy kis oldalassal megbolondítva!mosolygó smiley
Én is pontosan így szeretem!

válasz erre

leoni

11 éve, 2 hónapja és 9 napja

Ma ezt ettem én is! Egy kis oldalassal megbolondítva!mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

11 éve, 2 hónapja és 9 napja

Hmmm de gusztusos!

válasz erre

Gizus

11 éve, 2 hónapja és 9 napja

Már ettünk is! mosolygó smiley Finom volt nagyon!

válasz erre