Hozzávalók:
250 g lencse
1 db vöröshagyma
só, bors
babérlevél
egy kevés olívaolaj
2 evőkanál liszt
kevés ecet
Elkészítés:
A lencsét főzés előtt áztassuk be vízbe, hogy megpuhuljon, majd öntsük le róla a vizet. A hagymát vágjuk fel apróra és egy lábosba tegyük bele a lencsével együtt. Tegyünk hozzá annyi vizet, hogy kétujjnyira ellepje. Sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a babérlevelet is, és közepes lángon puhára főzzük.
Főzés közben egy barnás hab keletkezik, ezt egy szűrő segítségével szedjük le. Készítsük el a rántást. Kevés olajon a lisztet megpirítjuk és a lencséhez adjuk. Kevergessük, hogy jó sűrű, főzelék állagú legyen. Egy kevés ecetet adjunk még hozzá és kész is a lencsefőzelékünk.
Ha maradt egy kis malacsült, akkor tegyünk a főzelék mellé belőle, vagy virslit pirítsunk meg és azzal tálaljuk a lencsét.