2 °Cborús égbolt
2022. december 01., csütörtök • Elza

Tenger gyümölcsei saláta citromos-kaporos mártással

Mariann , 2022. június 19.
Mai receptünk egy könnyed nyári fogás, melyet azok fognak igazán kedvelni, akik rajonganak a tengeri finomságokért. Nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell hozzá sok minden.


Hozzávalók:
 450 g tenger gyümölcsei
 1 teáskanál kapribogyó
 20 g vaj
 3-4 evőkanál olívaolaj
 1 db citrom
 2 evőkanál kapor
 1 teáskanál só

Elkészítés:
A tenger gyümölcseit dobjuk egy serpenyőbe kevés olajon és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kapri bogyót és egy kevés vajat, majd forgassuk össze. Egy tálban keverjük el a sót, a kaprot, a citrom levés és reszelt héját, valamint a maradék olajat.

Locsoljuk meg a mártással a tenger gyümölcseit és már lehet is tálalni hidegen vagy melegen.
 
2 hozzászólás

EszterSzabadkai • Überbrutál #2 • 5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ezt én is tenger parton enném.

Babóca • Messiás #1 • 5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nyami! De ezt tengerparton a legjobb enni.