22 °Cerős felhőzet
2022. augusztus 10., szerda • Lőrinc

Tejfölös cseresznyeleves

Mariann , 2022. június 20.
Végre itt a cseresznye szezonja, így érdemes a gyümölcsből nem csak süteményt készíteni, hanem egy kis hideg levest is. A meggyre még egy kicsit várni kell, így készítsünk cseresznyelevest.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g magozott cseresznye
 1 rúd fahéj
 1 teáskanál egész szegfűszeg
 2 szelet citrom
 90 g cukor
 1 csipet só
 2 dl tejföl
 2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A cseresznyét tegyük egy lábosba, adjuk hozzá a fűszereket, a citromot és a cukrot, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a gyümölcsöt. Elkezdjük összeforralni a levest közepes lángon. Ha szépen összeállt a leves, akkor jöhet a habarás.

A tejfölt és a lisztet elkeverjük, majd egy kevés vizet adunk hozzá a levesből, ezután beleöntjük és csomómentesre keverjük. Hidegen tálaljuk.
 
nincs még hozzászólás