Mai receptünk ismét egy ízletes, ázsiai ihletésű grill étel, hiszen még javában tart a grillszezon. Ezt a sertéstarja receptet azoknak ajánljuk, akik kedvelik az ázsiai ételeket és ízeket.
Hozzávalók:
4 vastag szelet sertéstarja
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál barna cukor
2 evőkanál szójaszósz
2 salotta hagyma
2 teáskanál fokhagymapor
1,5 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál szezámmag
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze az olajat, a cukrot, az apróra vágott hagymát, a fokhagymaport és a borecetet, majd tegyük bele a húsokat és hagyjuk pácolódni legalább 1 órát, de egy éjszakát is így lehet hagyni. Ezután forró grillen süssük meg a hússzeleteket ízlés szerint, majd tálalás előtt szórjuk meg szezámmaggal.
A páclét érdemes felforrósítani és kicsit besűríteni fél teáskanál keményítővel, így ezt is tálalásnál rá lehet önteni a kész húsra. Nagyon ízletes.