9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Sütőtökös piskóta tekercs

2021. október 20.
47.1681
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes, sütőtökös sütemény, melyet ilyenkor ősszel érdemes elkészíteni, de akár ünnepekkor is jó választás lehet. A különböző fűszerek és a sütőtök nagyon kellemes ízt ad.


Hozzávalók:
160 g sütőtök püré
90 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
3 db tojás
200 g kristálycukor
200 g sajtkrém
100 g puha vaj
1 evőkanál vanília kivonat
150 g porcukor

Elkészítés:
Első lépésként a piskótát készítjük el. Ehhez a tojásokat a kristálycukorral habosra verjük, egészen fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőtökpürét. A lisztet, a fűszereket, a sót és a sütőport összekeverjük, majd adagonként beleszitáljuk a tojásos keverékbe és óvatosan elkeverjük egy spatulával.

A tésztát ezután sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. Sütés után feltekerjük még melegen a piskótát és hagyjuk kihűlni.

Ezután elkészítjük a krémet. A sajtkrémet a vajjal és a vanília kivonattal habosra keverjük, apránként hozzá adagoljuk a porcukrot. Jól kihabosítjuk, majd a kihűlt piskótát megkenjük a krémmel.
1 hozzászólás

Tekla

2 éve, 8 hónapja és 14 napja

De tetszik. Hétvégén kipróbálom.

válasz erre