1 °Cborús égbolt
2022. december 02., péntek • Melinda, Vivien

Sült hal kapribogyós mártással

Mariann , 2022. június 02.
Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető sült hal, melyhez kapribogyó mártás is tartozik. A halat könnyű előkészíteni, a mártáshoz sem kell túl sok hozzávaló és idő.


Hozzávalók:
 4 szelet halfilé
 4-5 evőkanál liszt
 só, bors
 kevés olaj
 80 ml száraz fehérbor
 15 g lecsepegtetett kapribogyó
 60 g vaj
 15 ml friss citromlé
 1,5 evőkanál petrezselyem

Elkészítés:
A halfiléket szórjuk meg sóval és borssal, majd forgassuk meg őket a lisztben. Süssük ki a szeleteket kevés olajban és tegyük őket félre. A mártáshoz egy másik serpenyőben a bort elkezdjük magas hőfokon redukálni. Ha már a felére csökkent a bor, akkor mehet hozzá a vaj, a kapribogyó és a citromlé.

Kavargatjuk, ha nem elég sűrű, akkor egy evőkanál liszttel sűrítsük be. Végül adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Az elkészült halszeleteket locsoljuk meg a mártással és lehet is tálalni.
 
1 hozzászólás

Minoni • Nagymester #1 • 6 hónapja, 2 hete

Jól hangzik, bár én a kaprit nem bírom. Annyira sós.