13 °Cborús égbolt
2022. október 06., csütörtök • Brúnó, Renáta

Sült fokhagymás vaj

Mariann , 2022. július 12.
Mai receptünk egy nagyon ízletes vaj krém, amit egészen biztosan sokan fognak kedvelni a családban. Friss pirítósra kenve nagyszerű reggelire vagy akár vacsorára is, könnyen el lehet készíteni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 170 g vaj
 1 egész fej fokhagyma
 1 db citrom
 fél evőkanál szójaszósz
 só, bors
 kevés olaj

Elkészítés:
A fokhagyma fejét vágjuk le, majd szórjuk meg kevés sóval és locsoljuk meg olajjal. Csomagoljuk be alufóliába és előmelegített sütőben 200 fokon süssük 45 percig. Ezután hagyjuk egy kicsit hűlni. Közben a vajat tegyük egy lábosba és közepes lángon kezdjük el melegíteni, készítsünk belőle barnavajat.

Ha a vaj elkészült, akkor kicsit hűlni hagyjuk és hozzákeverjük a citrom levét és reszelt héját, valamint a szójaszószt. Megszórjuk sóval és borssal, majd elkezdjük kevergetni, amíg a vaj besűrűsödik. Végül kinyomjuk a sült fokhagymát és hozzákeverjük a vajhoz.
 
2 hozzászólás

Móni • Überbrutál #2 • 3 hónapja, 1 napja

Ez mennyei lehet.

csillucs • Nagymester #1 • 3 hónapja, 1 napja

Ejha, ez nagyon jól hangzik, bár barna vajat még sosem csináltam.