15 °Cborús égbolt
2022. október 06., csütörtök • Brúnó, Renáta

Spenótos-tejszínes mártás

Mariann , 2022. szeptember 23.
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, nagyon ízletes mártás, amit tésztákra is lehet önteni, de leginkább halételekhez ajánljuk. A spenót, a fokhagyma és a tejszín nagyon jól harmonizál a halakkal.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g spenót
 2,5 dl tejszín
 2-3 gerezd fokhagyma
 só, bors
 30 g vaj
 50 g parmezán sajt

Elkészítés:
A spenótot ízlés szerint össze lehet vágni, amennyiben frisset használunk. Egy serpenyőbe tegyünk kevés vajat, majd futtassuk meg rajta a zúzott fokhagymákat és dobjuk rá a friss vagy fagyasztott spenótot. Keverjük el és hagyjuk, hogy megpárolódjon.

Ezután öntsük fel a tejszínnel, szórjuk bele a sajtot és ízesítsük sóval, borssal. Felforraljuk a tejszínt és hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés vízzel vagy tejjel lehet az állagán javítani. Melegen tálaljuk.
 
1 hozzászólás

Sonci • Messiás #1 • 1 hete és 5 napja

Lazachoz nagyon jó lesz.