Hozzávalók:
250 g lazac
200 g tészta
100 g spenót
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 dl tejszín
50 g reszelt sajt
olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon főzzük ki és szűrjük le. A lazacot szórjuk meg sóval és borssal, majd kevés olajon egy serpenyőben kezdjük el sütni. Mindkét oldalát 2-3 percig süssük, majd tegyük félre. Ugyan ebben a serpenyőben kicsit megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, ezután hozzáadjuk a spenótot.
Amikor a spenót összefonnyad, akkor szórjuk meg sóval, borssal, majd öntsük fel a tejszínnel. Keverjük el alaposan és mehet bele a sajt is. Hagyjuk, hogy szép sűrű szószt kapjunk.
Végül beleforgatjuk a tésztát, majd az összevágott lazacot is. Ezt követően lehet tálalni.