Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 evőkanál liszt
8 dl víz
2 db húsleveskocka
15 dkg reszelt, füstölt sajt
2 dl főzőtejszín
fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
bors
4 tojássárgája
4 vékony szelet kenyér
Elkészítés:
Először a vajat egy lábasban olvasszuk fel, majd a lisztet körülbelül 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. Ezután felöntjük vízzel az alapot. Habverővel többször megkeverve, hogy ne legyen csomós, nagy lángon fölforraljuk, majd a leveskockát belemorzsoljuk. A sajtot lereszeljük, a kétharmadát a levesbe szórjuk, és állandó keverés mellett, 3-4 perc alatt simára főzzük.
A tejszínnel sűrítsük be, és szórjuk meg szerecsendióval, egy kevés borssal. A levescsészékbe egy-egy tojássárgáját simára keverünk, majd a forró levest rámerjük, és a maradék sajttal megszórjuk. A kenyeret megpirítjuk és a leveshez kínáljuk.