15 °Cborús égbolt
2022. október 06., csütörtök • Brúnó, Renáta

Rozmaringos sertéstarja

Mariann , 2022. augusztus 08.
Mai receptünk egy nagyon finom, fűszeres sertéstarja, amit grillen is el lehet készíteni, de serpenyőben is tökéletes. A friss rozmaring nagyon jól illik a sertés ételekhez, tartsunk ebből a fűszernövényből otthon.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 5-6 szelet sertéstarja
 2 ág rozmaring
 6 evőkanál olaj
 só, bors
 6 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál pirospaprika
 2-3 evőkanál vaj

Elkészítés:
A tarjákat kissé klopfoljuk ki. Egy tálban keverjük össze az olajat, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymákat, a pirospaprikát és az összevágott friss rozmaringot. Ebbe helyezzük a hússzeleteket és hagyjuk őket pácolódni legalább egy órát.

Ezt követően olvasszuk meg a vajat és forró serpenyőben süssük ki a hússzeleteket. Oldalanként 5-5 percig süssük. Ezután lehet tálalni zöldséggel vagy más körettel.
 
nincs még hozzászólás