Hozzávalók:
1 kg pulykamell vagy pulykacomb, esetleg szárny
2 fej fokhagyma
15 dkg szeletelt bacon
kevés margarin
sült csirke fűszersó
kakukkfű
1 tyúkhúsleveskocka
Elkészítés:
A pulykát először megmossuk, ha mellről van szó, akkor érdemes egy éjszakára tejben beáztatni, hogy ne legyen túl száraz. Szórjuk meg a fűszersóval, a kakukkfűvel és a fokhagymagerezdeket rátűzzük.
Ezután a bacon szeletekkel betekerjük a húst. Egy tálat kivajazunk és belehelyezzük a pulykát. A leveskockát körülbelül 1-1,5 dl vízben feloldjuk és meglocsoljuk vele a húst. Alufóliával fedjük le a pulykánkat és 40 percig pároljuk a sütőben, 180 fokon. Ha már puha a hús, akkor vegyük le az alufóliát és a levével néha locsolgassuk meg és pirítsuk meg a bacont.
Párolt zöldséggel vagy burgonyával tálaljuk. Ha még pikánsabbat szeretnénk, akkor néhány karika citromot is tegyünk a pulykára.