Hozzávalók:
350 g penne tészta
200 g zöldborsó
100 g főtt sonka (egyéb sonka)
reszelt sajt
4 evőkanál olívaolaj
egy fej apró vöröshagyma
2 dl víz
só
Elkészítés:
A hagymát és a sonkát vágjuk kockákra. A hagymát egy evőkanál olívaolajon pirítsunk meg. Ha üveges a hagymánk, akkor adjuk hozzá a borsót is, pirítsuk néhány percig, majd öntsük fel a vízzel, fedjük le és lassú tűzön körülbelül 10 percig pároljuk.
Ha megfőtt, turmixoljuk össze és egy csipet sóval szórjuk meg, valamint egy evőkanál olívaolajat is tegyünk bele, hogy szép, sima krémet kapjunk.
Az apróra vágott sonkát a maradék olívaolajon pirítsuk meg. Közben bő sós vízben főzzük meg a tésztánkat, de figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl. Ha megfőtt, szűrjük le és keverjük össze a borsókrémünkkel, szórjuk rá a sonkát.
Tálalásnál reszelt sajttal hintsük meg.