12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Penne borsókrémmel, sonkával

2013. november 19.
3.8851
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy ínycsiklandó és könnyen elkészíthető olasz ételt hoztam Nektek, mégpedig egy tészta ételt, ami első hallásra lehet furán hangzik, de nagyon finom.


Hozzávalók:
350 g penne tészta
200 g zöldborsó
100 g főtt sonka (egyéb sonka)
reszelt sajt
4 evőkanál olívaolaj
egy fej apró vöröshagyma
2 dl víz


Elkészítés:
A hagymát és a sonkát vágjuk kockákra. A hagymát egy evőkanál olívaolajon pirítsunk meg. Ha üveges a hagymánk, akkor adjuk hozzá a borsót is, pirítsuk néhány percig, majd öntsük fel a vízzel, fedjük le és lassú tűzön körülbelül 10 percig pároljuk.

Ha megfőtt, turmixoljuk össze és egy csipet sóval szórjuk meg, valamint egy evőkanál olívaolajat is tegyünk bele, hogy szép, sima krémet kapjunk.

Az apróra vágott sonkát a maradék olívaolajon pirítsuk meg. Közben bő sós vízben főzzük meg a tésztánkat, de figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl. Ha megfőtt, szűrjük le és keverjük össze a borsókrémünkkel, szórjuk rá a sonkát.

Tálalásnál reszelt sajttal hintsük meg.
6 hozzászólás

bea74

11 éve, 2 hónapja és 7 napja

Nagyon guszta!

válasz erre

Gizus

11 éve, 3 hónapja és 1 napja

nem rossz, bár én nem nagyon szeretem a borsókrémet, de lehet kipróbálom, hátha ízlik a gyereknek

válasz erre

Natasha

11 éve, 3 hónapja és 1 napja

nagyon jól néz ki és egyszerűnek is tűnik mosolygó smiley

válasz erre

Gucci

11 éve, 3 hónapja és 1 napja

ilyet már ettem étteremben és nagyon ízlett mosolygó smiley ezt megcsinálom

válasz erre

csillucs

11 éve, 3 hónapja és 1 napja

tényleg furán hangzik, de nagyon jól néz ki mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

11 éve, 3 hónapja és 2 napja

Guszta!

válasz erre