12 °Cborús égbolt
2022. szeptember 29., csütörtök • Mihály

Paradicsomos-gombás csirkemell

Mariann , 2019. augusztus 11.
Mai receptünk egy könnyű csirkés egytálétel, amit akár a hétköznapokban is elkészíthetünk. A paradicsom és a gomba nagyon jól kiegészíti egymást és nem is kell ehhez plusz köretet készíteni, de ha valaki szeretne, akkor rizst vagy tésztát ajánlunk mellé.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g csirkemell
 200 g gomba
 3 dl paradicsompüré
 2 db paradicsom
 2 gerezd fokhagyma
 1 ág bazsalikom
 3 evőkanál olívaolaj
 1 db vöröshagyma
 só, bors

Elkészítés:
A csirkemellet és a gombát vágjuk szeletekre, a paradicsomot kisebb kockákra, a hagymát karikákra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pároljuk meg rajta a hagymát. A csirkét sóval és borssal szórjuk meg, majd dobjuk be a hagyma mellé. Nagy lángon néhány percig sütjük mind két oldalát, ezután rádobjuk a paradicsomot, a pürét és a zúzott fokhagymát.

Mehet bele a bazsalikom is és végül a gombát is szórjuk bele. Közepes lángon főzzük az egészet addig, amíg a csirke megsül és a gomba is puha lesz.
 
2 hozzászólás

leoni • Messiás #2 • 3 éve, 4 hónapja és 24 napja

Olaszos étel.

Linda • Polihisztor #1 • 3 éve, 4 hónapja és 25 napja

Ezek a receptek nagyon jók.