Hozzávalók:
310 g édes keksz
5 evőkanál puha vaj
320 g Nutella (szoba hőmérsékletű)
3/4 csésze apróra vágott pirított mogyoró
450 g krémsajt (szoba hőmérsékletű)
1/2 csésze átszitált porcukor
Elkészítés:
Törjük össze a kekszet és tegyük egy tálba, adjuk hozzá a vajat ás 15 ml vagy 1 evőkanál Nutellát, majd keverjük össze őket addig, amíg nem kezd összeállni a keverék. Adjunk hozzá 25g vagy 3 evőkanál mogyorót és keverjük tovább, amíg végleg összeáll az egész.
Egy 23 cm-es kerek formába vagy pite formába tegyük a masszát, és egy kanál vagy a kezünk segítségével nyomogassuk és terítsük szét a masszát a formában. Majd tegyük az egészet hűtőbe egy kis időre.
A krémsajtot és a porcukrot keverjük simára, majd adjuk hozzá a maradék Nutellát a krémsajtos keverékhez, és keverjük tovább a krémünket, amíg összeáll és teljesen sima nem lesz.
Vegyük ki a formánkat a hűtőből és óvatosan simítsuk el az alapunkon a Nutellás keverékünket. A maradék apróra vágott mogyorót szórjuk a torta tetejére, majd tegyük az egészet 4 órára hűtőbe vagy akár egy éjszakára is, hogy összeálljon. Tálaláskor egyenesen a hűtőből vegyük ki, mert így lesz a legfinomabb.
Természetesen Nutella helyett használhatunk más mogyorókrémes csokit.