13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Az N28 Wine & Kitchen étterem új nyári étlapja két emblematikus mediterrán étellel is vár

2022. július 31.
67.6641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha idén nyáron nem sikerült eljutnod a tengerpartra, akkor sem kell bánkódnod, ugyanis az N28 Wine & Kitchen étterem nyári étlapján két olyan mediterrán étel is megtalálható, melyek egészen biztosan azonnal elrepítenek minket a tengerhez.


Tavaly nyitotta meg kapuit az Operaház közelében, a budapesti Nagymező utcában az N28 Wine & Kitchen, ahol kiváló borok mellett a világhírű séf, Molnár Márk ételeit is megkóstolhatják a vendégek. Molnár Márk kedveli a spanyol, katalán, portugál és baszk ízvilágot, ami megjelenik az étlapon is. A séf idén nyáron két emblematikus mediterrán étellel is bővítette az étlapot: a Salmorejo levessel és a Carne alentejana étellel.

Az N28 Wine & Kitchen étterem új nyári étlapja két emblematikus mediterrán étellel is vár - 2. kép

A Salmorejo leves egy nagyon könnyed, selymes, füstös ízvilággal rendelkező hideg és frissítő, főzés nélkül készülő paradicsomleves, mely Spanyolországból származik. Az alap recept paradicsomból, fehér kenyérből, fokhagymából, olajból és ecetből áll, de az N28-ban a főtt tojással és sonkával felturbózott változatát kínálják.

Az N28 Wine & Kitchen étterem új nyári étlapja két emblematikus mediterrán étellel is vár - 3. kép

A másik különleges étel, a Carne alentejana, mely Portugália déli részéről származik. Az étel két fő összetevője a sertés szűzpecsenye és a kagyló, melyet a paradicsom és az olívabogyó tesz igazán különlegessé, zamatossá. Friss kenyérrel érdemes fogyasztani, ugyanis a mártást érdemes kitunkolni. Ha mindezek után egy kis édességre vágyunk, akkor érdemes megkóstolni az égetett baszk túrótortát, melyhez nagyon ízletes gyümölcsös szószt kínálnak.

Az N28 Wine & Kitchen étterem új nyári étlapja két emblematikus mediterrán étellel is vár - 4. kép

Az étteremben átlagosan 135-145 bor és pezsgő közül választhatunk, főleg kis hazai pincészetek palackjai találhatóak meg a borlapon. Mivel az étterem egyben borshop is, így ha ízlik valamelyik ital, azt azonnal meg is vásárolhatjuk a helyszínen.
2 hozzászólás

baboka

1 éve, 9 hónapja és 17 napja

Gusztusosak az ételek, főleg a desszert.

válasz erre

Móni

1 éve, 9 hónapja és 18 napja

Wow de jól néznek ki ezek az ételek.

válasz erre