8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Minestrone - Olasz zöldségleves

2013. november 20.
7.7471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ezt a hetet az olasz ételeknek szenteljük, így nem maradhat ki a repertoárból a híres Minestrone leves, aminek jelentése "a nagy leves", vagyis tele egy halom zöldséggel.


Hozzávalók:
egy maréknyi petrezselyemzöld
2-3 evőkanál olívaolaj
50 dkg burgonya
30 dkg vöröshagyma
50 dkg kelkáposzta
20 dkg zöldborsó
20 dkg konzerv bab
parmezán sajt reszelve
2-3 szép sárgarépa
2 db kisebb cukkini
2 db paradicsom
1 db leveskocka
csipet só
pár szál zeller

Elkészítés:
A zöldségeinket mossuk meg alaposan és vágjuk össze őket. Egy nagy lábosba tegyük bele a vöröshagymát, a répát, a zellerszárat, a kelkáposztát, a krumplit, a cukkinit, a paradicsomot és a zöldbabot, tegyünk az edény aljába egy kevés vizet, körülbelül 2 ujjnyit.

Ha a víz elpárolgott, akkor öntsük fel az egészet elég vízzel, hogy leveses legyen. Majd tegyük bele a babot és a leveskockát (használhatunk vegetát is). Lassú tűzön körülbelül másfél óráig főzzük a levesünket.

Amikor már puhák a zöldségeink, akkor szórjunk bele apró tésztát (bármilyen olasz tészta megfelelő), vagy rizst is tehetünk bele.

Tálalásnál kevés olívaolajat öntsünk a levesünkbe, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
4 hozzászólás

bea74

11 éve, 3 hónapja és 2 napja

Imádom! mosolygó smiley

válasz erre

zsebibaba

11 éve, 3 hónapja és 23 napja

Hmm ilyet még olaszban ettem és isteni volt, úgyhogy ezt elkészítem majd mosolygó smiley

válasz erre

marco

11 éve, 3 hónapja és 23 napja

Ebből akkor most egy tányérral légyszíves.mosolygó smiley

válasz erre

leoni

11 éve, 3 hónapja és 23 napja

Imádom az ilyen leveseket! Klassz recept, köszönjük!

válasz erre