Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető karácsonyi édesség, amit akár ajándékba is lehet adni szeretteinknek vagy kollégáinknak. Nem kell hozzá sok hozzávaló, díszíteni pedig bárhogyan lehet.
Hozzávalók:
300 g kész mézeskalács
170 g krémsajt
300 g fehér csokoládé
Elkészítés:
Érdemes például bolti mézeskalácsalapot venni, elkészíteni, majd hagyni kihűlni. Vagy, ha a mézeskalácskeksz nem sikerült túl jól, akkor maradékmentésként így is el lehet készíteni. A mézeskalácsot tegyük egy aprítógépbe és őröljük finomra. Ha nincs gépünk, akkor egy zacskóban alaposan törjük össze egy sodrófával.
Ezután keverjük hozzá a krémsajtot, majd formázzunk kisebb golyókat. Tegyük a hűtőbe fél órára a golyókat. Végül forgassuk meg őket olvasztott csokoládéban és hagyjuk őket teljesen kihűlni.