Mai receptünk egy nagyon ízletes grill étel, amit akár a sütőben is elkészíthetünk, de faszénen az igazi. A méz és a gyömbér nagyon jól illik egymáshoz, ettől lesz ragacsos a hús.
Hozzávalók:
800 g oldalas
4 gerezd fokhagyma
4 cm gyömbérdarab
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz
2 evőkanál fehérborecet
só
Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk apróra, a gyömbért pucoljuk még és ezt is vágjuk össze. Egy edényben kevés olajon elkezdjük párolni a hagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a mézet és a borecetet. Addig főzzük, amíg ragacsos krémet nem kapunk. Az oldalast sózzuk meg, majd kenjük meg a páccal.
Végül grillen süssük meg, vagy dobjuk be a sütőbe 1-1,5 órára, hogy omlós legyen a hús.