13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Mézes-gyömbéres sertésoldalas

2022. június 05.
58.5971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes grill étel, amit akár a sütőben is elkészíthetünk, de faszénen az igazi. A méz és a gyömbér nagyon jól illik egymáshoz, ettől lesz ragacsos a hús.


Hozzávalók:
800 g oldalas
4 gerezd fokhagyma
4 cm gyömbérdarab
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz
2 evőkanál fehérborecet


Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk apróra, a gyömbért pucoljuk még és ezt is vágjuk össze. Egy edényben kevés olajon elkezdjük párolni a hagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a mézet és a borecetet. Addig főzzük, amíg ragacsos krémet nem kapunk. Az oldalast sózzuk meg, majd kenjük meg a páccal.

Végül grillen süssük meg, vagy dobjuk be a sütőbe 1-1,5 órára, hogy omlós legyen a hús.
nincs még hozzászólás