Mai receptünk egy ízletes olasz édesség, amit főleg tea és kávé mellé szoktak fogyasztani. Nagyon könnyű összeállítani a tésztát és a sütemény hamar el is készül. Különböző magvakkal lehet tovább ízesíteni.
Hozzávalók:
220 g liszt
3 db tojás
2 evőkanál instant kávé
120 g puha vaj
200 g cukor
30 g kakaópor
2 teáskanál vanília kivonat
90 g török mogyoró
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadunk két egész tojást és egy tojássárgáját, valamint a vanília kivonatot. Elkeverjük. Ezután kimérjük a száraz hozzávalókat és egy tálba szitáljuk. Majd óvatosan, adagonként adjuk a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez. Ebbe forgassuk a mogyorót.
A masszából egy hosszabb, 3-4 cm magas hasábot formázunk, amit megkenünk a félretett tojásfehérjével. Majd az egészet 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35 percig sütjük. Ezután kivesszük és 2 cm vastagon felszeleteljük, majd a szeleteket visszatesszük a sütőben további 30 percre.