13 °Cborús égbolt
2022. október 06., csütörtök • Brúnó, Renáta

Kávés-csokoládés biscotti

Mariann , 2022. július 11.
Mai receptünk egy ízletes olasz édesség, amit főleg tea és kávé mellé szoktak fogyasztani. Nagyon könnyű összeállítani a tésztát és a sütemény hamar el is készül. Különböző magvakkal lehet tovább ízesíteni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 220 g liszt
 3 db tojás
 2 evőkanál instant kávé
 120 g puha vaj
 200 g cukor
 30 g kakaópor
 2 teáskanál vanília kivonat
 90 g török mogyoró
 2 teáskanál sütőpor
 fél teáskanál só

Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadunk két egész tojást és egy tojássárgáját, valamint a vanília kivonatot. Elkeverjük. Ezután kimérjük a száraz hozzávalókat és egy tálba szitáljuk. Majd óvatosan, adagonként adjuk a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez. Ebbe forgassuk a mogyorót.

A masszából egy hosszabb, 3-4 cm magas hasábot formázunk, amit megkenünk a félretett tojásfehérjével. Majd az egészet 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35 percig sütjük. Ezután kivesszük és 2 cm vastagon felszeleteljük, majd a szeleteket visszatesszük a sütőben további 30 percre.
 
2 hozzászólás

Móni • Überbrutál #2 • 3 hónapja, 1 napja

Kávés süti mindig jöhet.

csillucs • Nagymester #1 • 3 hónapja, 1 napja

Ez a biscotti nekem sose jött be.