Mai receptünk egy ízletes krémleves, mely nem tartalmaz húst, így vegetáriánusok is fogyaszthatnak. Nagyon könnyű elkészíteni a levest, érdemes friss karalábét használjunk.
Hozzávalók:
4 db karalábé
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál vaj + 3 evőkanál
1 fej hagyma
só, bors
1 kis csokor friss kapor
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd olajon és vajon kezdjük el párolni. A karalábét pucoljuk meg és vágjuk kockákra, majd adjuk a megpuhult hagymához. Szórjuk meg sóval és borssal, majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Főzzük puhára a zöldséget, majd turmixoljuk össze.
Ehhez adjuk a plusz 3 evőkanál vajat és az apróra vágott kaprot. Végül lehet is tálalni. Ízlés szerint még kevés tejfölt is tehetünk hozzá.