5 °Cborús égbolt
2022. december 05., hétfő • Vilma

Joghurtos-citromos csirke

Mariann , 2022. november 19.
Mai receptünk egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető csirkés étel, melynek az ízét a különleges és frissítő pác fogja megadni. A pácolt csirkét lehet sütőben, serpenyőben és grillen is megsütni.


Hozzávalók:
 600 g csirke (mell, comb, szárny)
 3 dl natúr joghurt
 1 db citrom
 3 gerezd fokhagyma
 só, bors
 kevés olaj

Elkészítés:
A csirkerészeket megtisztítjuk, majd egy tálba tesszük. Egy másik tálban elkeverjük a joghurtot, a sót és borsot, a citrom levét és reszelt héját, valamint a zúzott fokhagymákat. Ezzel a páccal bekenjük a csirkerészeket és hagyjuk pácolódni, akár egy éjszakán át.

Végül kevés olajon serpenyőben megsütjük, de akár 180 fokra előmelegített sütőben is 40-45 perc alatt készre lehet sütni. Illetve választhatjuk a grillt is.
 
nincs még hozzászólás