19 °C
tiszta égbolt
2024. április 29., hétfő
Péter

A magyar költészet napja alkalmából Budapest több helyszínén is köteteket fog elrejteni a Libri

2024. április 11.
13.0451
Mariann profilja, adatai
Mariann
József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját, mely alkalomból a könyvkereskedő vállalat játékra invitálja az embereket, ugyanis Budapest több helyszínén is elrejtettek néhány kortárs lírikus kötetet.

Ha ma Budapesten jársz, akkor mindenképpen nyitott szemmel tedd, ugyanis a Libri a vállalat jelentős klasszikus költőink budapesti szobraihoz, valamint a szerzők nevét viselő fővárosi közterületek egyes pontjaira kortárs magyar lírikusaink egy-egy kötetét helyezte el. A kötetek megtalálásában segítség lehet a vállalat közösségi média felületei.

Az olvasók többek között Závada Péter, Kemény Zsófi, Simon Márton és Varró Dani köteteire bukkanhatnak rá. Ludvig Orsolya, a Libri marketing- és kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott:

Április 11-én híres költőink szobrához vagy a róluk elnevezett közterület egy-egy pontjára egy kortárs magyar szerző verseskötetét helyezzük el. Fontos számunkra, hogy a klasszikus és kortárs szerzők, a legnagyszerűbb lírikusaink közötti kapcsolódásokra felhívjuk a figyelmet, hiszen azt gondoljuk: az irodalom lényege, hogy a történetekben találkozzunk.

Verset sokkal kevesebben olvasnak, mint regényt vagy más prózai művet. Érdemes azonban a versolvasást napi gyakorlattá tennünk, hiszen ez az esetek többségében nem vesz 5-10 percnél több időt igénybe, ugyanakkor rendkívül jó hatással van a lelkünkre és a mentális egészségünkre is