5 °Cborús égbolt
2022. december 05., hétfő • Vilma

Házi tejes kifli

Mariann , 2022. november 09.
Ma egy újabb házi kifli receptjét mutatjuk meg, melyet nem nehéz elkészíteni, de kell egy kis időt beletenni. Érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, mert biztosan hamar el fog fogyni.


Hozzávalók:
 350 g liszt
 1 teáskanál só
 25 g friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
 2,5 dl tej
 1 kiskanál cukor
 25 g olvasztott vaj

Elkészítés:
A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és szórjuk bele a cukrot, majd hagyjuk felfutni. Közben a lisztet kimérjük, beleszórjuk a sót és beleöntjük a nem forró vajat. Ezután a felfutott élesztőt is beleöntjük, majd elkezdjük dagasztani. Ha összeállt a tészta, akkor ketté szedjük és gombóc alakúra formáljuk.

Az egyik gombócot lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, majd négy felé vágjuk, ezután a szeleteket tovább nyújtjuk egészen vékonyra. Szorosan feltekerjük és kifli alakot készítünk belőle. A másik gombóccal ugyan így járunk el. A kifliket 15-20 percet pihentessük, közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra és tegyünk vizet a sütőbe.

A kifliket kenjük le tejjel és a sütőben süssük 25 percig. Rácson hagyjuk őket hűlni, így kívülről ropogósak lesznek.
 
1 hozzászólás

Sandy • Messiás #1 • 3 hete és 4 napja

Ez azért nem olyan nehéz. Nagyon király.