Ma egy újabb házi kifli receptjét mutatjuk meg, melyet nem nehéz elkészíteni, de kell egy kis időt beletenni. Érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, mert biztosan hamar el fog fogyni.
Hozzávalók:
350 g liszt
1 teáskanál só
25 g friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
2,5 dl tej
1 kiskanál cukor
25 g olvasztott vaj
Elkészítés:
A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és szórjuk bele a cukrot, majd hagyjuk felfutni. Közben a lisztet kimérjük, beleszórjuk a sót és beleöntjük a nem forró vajat. Ezután a felfutott élesztőt is beleöntjük, majd elkezdjük dagasztani. Ha összeállt a tészta, akkor ketté szedjük és gombóc alakúra formáljuk.
Az egyik gombócot lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, majd négy felé vágjuk, ezután a szeleteket tovább nyújtjuk egészen vékonyra. Szorosan feltekerjük és kifli alakot készítünk belőle. A másik gombóccal ugyan így járunk el. A kifliket 15-20 percet pihentessük, közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra és tegyünk vizet a sütőbe.
A kifliket kenjük le tejjel és a sütőben süssük 25 percig. Rácson hagyjuk őket hűlni, így kívülről ropogósak lesznek.