18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Házi tejes kifli

2022. november 09.
100.7641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy újabb házi kifli receptjét mutatjuk meg, melyet nem nehéz elkészíteni, de kell egy kis időt beletenni. Érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, mert biztosan hamar el fog fogyni.


Hozzávalók:
350 g liszt
1 teáskanál só
25 g friss élesztő vagy 1 csomag szárított élesztő
2,5 dl tej
1 kiskanál cukor
25 g olvasztott vaj

Elkészítés:
A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és szórjuk bele a cukrot, majd hagyjuk felfutni. Közben a lisztet kimérjük, beleszórjuk a sót és beleöntjük a nem forró vajat. Ezután a felfutott élesztőt is beleöntjük, majd elkezdjük dagasztani. Ha összeállt a tészta, akkor ketté szedjük és gombóc alakúra formáljuk.

Az egyik gombócot lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, majd négy felé vágjuk, ezután a szeleteket tovább nyújtjuk egészen vékonyra. Szorosan feltekerjük és kifli alakot készítünk belőle. A másik gombóccal ugyan így járunk el. A kifliket 15-20 percet pihentessük, közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra és tegyünk vizet a sütőbe.

A kifliket kenjük le tejjel és a sütőben süssük 25 percig. Rácson hagyjuk őket hűlni, így kívülről ropogósak lesznek.
1 hozzászólás

Sandy

1 éve, 6 hónapja és 1 napja

Ez azért nem olyan nehéz. Nagyon király.

válasz erre