13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Házi naan kenyér

2022. március 21.
50.9011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a népszerű indiai lepénykenyér, melyet otthon is könnyedén el lehet készíteni. Nagyszerű mártogatósokhoz, vagy más "tunkolós" ételekhez. Készítsünk nagyobb adagot belőle.


Hozzávalók:
350 g liszt
1-2 dl langyos víz
2 evőkanál joghurt
2 teáskanál porélesztő
1 teáskanál cukor
1,5-2 teáskanál só
1 evőkanál olaj
kevés hideg víz

Elkészítés:
Az élesztőt és a cukrot 1 dl langyos vízbe szórjuk, elkeverjük és hagyjuk 5-10 percig állni, hogy az élesztő elinduljon. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a joghurtot, a sót és alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, akkor még adjunk hozzá langyos vizet, a lényeg, hogy ne legyen túl kemény a tészta, inkább lágy legyen.

Ha összeállt, akkor egy edénybe tesszük, megkenjük kevés olajjal és hagyjuk kelni 30-40 percet. Ezt követően enyhén lisztezett felületen hat részre osztjuk a tésztát. Ovális alakúra nyújtjuk, majd az egyik oldalát kevés hideg vízzel megkenjük és egy forró száraz serpenyőben elkezdjük megpirítani. A tészta mindkét oldalát megsütjük és ezután már lehet fogyasztani.

Érdemes a megsült tésztákat megkenni egy kis fokhagymás olvasztott vajjal, vagy sima olajjal megkenni.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

2 éve, 2 hónapja és 10 napja

De szeretem.

válasz erre