12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Gnocchi carbonara

2022. május 29.
59.2781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes tészta étel, melyet könnyen el lehet készíteni, főleg akkor, ha van otthon kész gnocchi. De saját magunk is elkészíthetjük a házi tésztát.


Hozzávalók:
300 g gnocchi
1 evőkanál olívaolaj
150 g pancetta
4 gerezd fokhagyma
1 egész tojás + 1 tojássárgája
80 g parmezán sajt
1 dl tésztavíz


Elkészítés:
A gnocchit főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le. A szalonnát vágjuk össze apró kockákra és kevés olajon kezdjük el megsütni. Ha szépen megpirult, adjuk hozzá a fokhagymát és néhány perc múlva vegyük ki a őket a serpenyőből és tegyük bele a gnocchit. Pirítsuk meg a tésztát is. A tojásokat keverjük el a reszelt sajttal, majd adjunk hozzá kevés tésztavizet.

Ezt a tojásos keveréket adjuk a tésztához, amit már levettünk a tűzhelyről. Gyors mozdulatokkal elkeverjük, nem szabad hagyni, hogy rántotta legyen a tojásból. Szép krémesnek kell lennie. Végül mehet hozzá a szalonna és a fokhagyma.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

1 éve, 11 hónapja és 24 napja

Imádom a carbonarat.

válasz erre