Mai receptünk egy szuper frissítő, nyárias saláta, mely tökéletes választás ebédre. Nagyon könnyen és gyorsan el lehet készíteni, nincs szükség túl sok hozzávalóra.
Hozzávalók:
150 g tisztított garnéla
1 csésze kuszkusz
300 ml víz
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 db paradicsom
fél fej lila hagyma
2 evőkanál metélőhagyma
1 evőkanál tárkony
Elkészítés:
A garnélákat szórjuk meg kevés sóval és a tárkonnyal, majd locsoljuk meg kevés olajjal és tegyük egy serpenyőbe. Közepes hőfokon süssük meg a garnélákat. Közben a kuszkuszt is készítsük el. Egy edényben keverjük el a sót, az olajat és a vizet, majd forraljuk fel. Szórjuk bele a kuszkuszt és vegyük le a tűzről, takarjuk le és hagyjuk állni.
A hagymát és a paradicsomot vágjuk össze ízlés szerint. Ezt hozzákeverjük a kuszkuszhoz a metélőhagymával együtt. Összekeverjük és ízlés szerint ha még kell, megszórjuk sóval és borssal. Végül ráhelyezzük a megsült garnélákat és lehet is tálalni.