5 °Cborús égbolt
2022. december 05., hétfő • Vilma

Fetás céklasaláta

Mariann , 2022. november 21.
Mai receptünk egy nagyon ízletes saláta, amit önmagában is lehet fogyasztani, de sült hús mellé is jó választás. Nagyon egészséges, ráadásul vegetáriánus, így vega vendégeknek is lehet kínálni.


Hozzávalók:
 3 db cékla
 250 g feta sajt
 friss petrezselyem
 2 evőkanál olívaolaj
 1 evőkanál balzsamecet
 1 evőkanál citromlé
 1 mokkáskanál cukor
 1 csomag saláta keverék
 1 fej lila hagyma

Elkészítés:
A céklát alaposan mossuk meg, majd töröljük szárazra és csomagoljuk alufóliába. 180 fokon egy óra alatt megsütjük és hagyjuk kihűlni. Az öntethez az olajat, a balzsamecetet, a citromleves és a cukrot elkeverjük. Ha kihűlt a cékla, akkor vágjuk kockákra, ahogy a fetát is.

Egy tálban keverjük össze a salátát, a céklát, a fetát és az összevágott hagymát. Végül locsoljuk meg az öntettel és már lehet is tálalni.
 
1 hozzászólás

EszterSzabadkai • Überbrutál #1 • 1 hete és 6 napja

Bár cékla nem a kedvencem, de azért megeszem.