1 °Cborús égbolt
2022. december 02., péntek • Melinda, Vivien

Fahéjas kenyér

Mariann , 2021. december 20.
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, szuper péksütemény, melyet akár reggelire is lehet fogyasztani önmagában, vagy egy kis vajjal, lekvárral. Az ünnepekre tökéletes választás.


Hozzávalók:
 2 csésze kristálycukor
 4 csésze liszt
 2 evőkanál sütőpor
 1 teáskanál só
 2 db tojás
 2 csésze tej
 2/3 csésze olaj
 1 evőkanál fahéj + 1 teáskanál
 2/3 csésze kristálycukor szóráshoz

Elkészítés:
Egy nagy keverőtálban keverjük habosra a tojásokat, a tejet és az olajat. Ezután a száraz hozzávalókat adagonként keverjük bele. A fahéjat és a cukrot keverjük össze. Egy kenyérformába tegyük bele a masszát és a cukros fahéj egy részét szórjuk bele és egy késsel keverjük el. Végül a maradékkal szórjuk meg a kenyér tetejét.

Előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 percig süssük. Érdemes tűpróbával megnézni, hogy megsült-e rendesen a kenyér. Kihűlve lehet is tálalni.
 
nincs még hozzászólás