Hozzávalók:
1 kg friss eper
2 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál barnacukor
1 citrom reszelt héja
250 g liszt
50 g kristálycukor
1 csomag sütőpor
100 g hideg vaj
1 db tojás
1,5 dl tejszín
csipet só
Elkészítés:
Az epret alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a zöld részeket és tegyük egy hőálló tálba. Szórjuk meg barna cukorral, reszelt citromhéjjal és keményítővel. Forgassuk össze és készítsük el a tésztát. Ehhez a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat és elkeverjük.
Ezt követően adjuk hozzá a tojást és a tejszínt. A tésztát rákanalazzuk az eperre, majd megszórjuk egy kevés kristálycukorral. Végül előmelegített sütőben 170 fokon 40-45 percig sütjük.