15 °Ctiszta égbolt
2022. október 06., csütörtök • Brúnó, Renáta

Doveri nyelvhal spenótágyon, II. Erzsébet királynő kedvence étele

Mariann , 2022. szeptember 09.
Mai receptünk nem más, mind a néhai II. Erzsébet királynő egyik kedvenc étele, a doveri nyelvhal, melyet spenóttal vagy cukkínivel fogyasztott. A brit királyi család egykori séfje árulta el korábban.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db halfilé
 400 g spenót
 fél fej hagyma
 3 evőkanál vaj
 1 citrom héja
 negyed bögre liszt
 2 db tojás
 1 bögre alaplé
 néhány evőkanál olaj
 só, bors

Elkészítés:
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és a citrom héját. Pirítsd üvegesre a hagymát, ezután mehet hozzá a spenót, amit addig főzünk, míg megfonnyad. Sóval és borssal ízesítjük. A halfiléket megsózzuk és borsozzuk, ezután lisztbe forgatjuk.

Belemártjuk a tojásba a halszeleteket és olajban kisütjük őket. Közben készítünk egy vajmártást. Ehhez az alaplét felmelegítjük és bele keverünk egy evőkanál vajat. Elkezdjük forralni, hogy besűrűsödjön. Végül a spenótágyon tálaljuk a halat és leöntjük a mártással.
 
nincs még hozzászólás