9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Darált húsos rakott padlizsán

2022. július 08.
44.1011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes rakott egytálétel, amit a hétköznapokban is könnyű elkészíteni és ezt akár napokra el lehet rakni dobozokba. A padlizsán, a paradicsom és a darált hús nagyon jó ízkombinációt ad.


Hozzávalók:
400 g darált marhahús
200 g reszelt sajt
3 gerezd fokhagyma
2 db padlizsán
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 fej hagyma
1 teáskanál cukor
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál rozmaring
só, bors
kevés olaj

Elkészítés:
A padlizsánokat mossuk meg, majd vágjuk vékonyabb szeletekre és sózzuk meg. Egy serpenyőben kezdjük el párolni az összevágott hagymát, majd mehet hozzá a zúzott fokhagyma. Kicsi pirítás után adjuk hozzá a húst, amit szórjunk meg sóval és borssal. Fehéredésig pirítjuk a húst. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és felöntjük egy kis vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, majd sűrű ragut főzünk belőle.

Közben a padlizsánokat kevés olajon 1-2 percig pirítjuk. Egy tál aljába teszünk egy sor padlizsánt, erre mehet a darált húsos ragú, majd még egy réteg padlizsán és végül a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 percig sütjük.
1 hozzászólás

debbie

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Padlizsán nem a kedvencem, de talán a hús elveszi az ízét.

válasz erre