Hozzávalók:
170 g szoba-hőmérsékletű vaj
1,5 bögre cukor
3 teáskanál vaníliaaroma
3 tojás
3 bögre finomliszt
1,5 teáskanál sütőpor
0,5 bögre kakaópor
3 dl tej
Elkészítés:
A vajat, a cukrot és a vaníliaaromát tegyük egy edénybe és keverjük össze. Addig keverjük, amíg könnyű, krémes állagot nem kapunk. Adagoljuk hozzá a tojásokat és verjük tovább. Szitáljuk át a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd lassanként öntsük a krémünkhöz, miközben a tejet is hozzáadjuk a masszához.
Egy 20 cm-es négyzet alakú tortaformát kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a masszát és 190°C-on 55 percig, vagy tűpróbáig süssük.
Hagyjuk 10 percig állni a formában, majd vegyük ki és vágjuk fel kockákra. Egy gombóc vaníliafagylalttal vagy csokiöntettel tálaljuk, így még finomabb lesz a csokoládés kockánk.